Referenciáink

Gipszkarton készítés

Sikondai családi ház átlakítása

Építőmesteri munkák

Építőmesteri munkák

Ácsmunka

Telephely építése Bátaszéken

Generál kivitelezés

Sikondai családi ház átlakítása

Csarnoképítés

Telephely építése Bátaszéken

 

A sövények hálásak a metszésért

Fazonigazítás - Ritkítótrükkök az ideális forma elérése érdekében

A növények, ha jól érzik magukat egy kertben, igazi zsarnokként viaskodnak egymással. A kertészérzékkel rendelkező dolga, hogy rendet tegyen közöttük. Ha elmarad egy-egy regulázás, hamar egymás nyakára nőve csőkertté alakítják lakhelyünket.

Az igazi konkurenciaharc a sövényeknél látható. Ha jól választunk növényt, s ismerjük a nyírás szakszerű módját, akkor a sövény szépen meghúzódik a kert belsejében, természetes átmenetet képez a kert épített és élő elemei között. A kordában tartott telekhatároló zöld fal az utca díszévé válhat.

A sövénymetszésnek számos trükkje van, amire a sokat nyíró kertészek jöttek rá. Érdemes az ötleteket azoknak is megfogadni, akik maguk veszik kézbe az ollót, sövényvágót. Az alacsony belső sövényekhez már eleve alig növő, törpecserjéket kell választani. Ha mégis a kívánatosnál jobban növekednek, akkor 2-3 évente ki kell őket ásni és a gyökerüket is meg lehet metszeni.

De a legtöbb kertészkedőnek inkább a kopaszodó, nyurguló, girbegurbán álló sövény okoz problémát, s az, ha egy-egy sövénytag kidől, s valami miatt elpusztul. A leveles cserjenövényeket az első pillanattól kezdve nyírni kell, és szabályos, a sövény belsejében jól eloszló vázrendszert kell kialakítani. Lényeges, hogy a sövény palástját viszonylag hamar elérjék a gyökér által felszívott tápanyagok.

Forrás: nepszabadsag.hu


TOvábbi híreink>>

Minden jog fenntartva! - TP Budai Kft. weboldal készítés: http://webatta.hu